Pistyur Imre

Pistyur Imre

„Bízom abban, hogy munkálkodásom a kövek által megjelenített kortalan üzenet. Párhuzamos világ, ahol a valóság az ábrázolás minden aspektusában jelen van.”
„...Pistyur Imre plasztikai világa egyszerre ősi és modern? Ha mindez igaz, márpedig igaz, akkor a furcsa, szinte lélegző kőszobroknak valódi helyük a természetben, az éggel is érintkező füves térségben van, sosem a szobában. Itt élnek csak igazán...” „Az őserejű művész teremtő keze a talált vagy saját maga által gyűjtött andezit-, homokkő tömbből azt a zárt, formaleleménye révén nagyon is meghatározott alakzatot bontja ki, amiben a külső palást és a többnyire keleties arcon ugyancsak tükröződő lélekvalóság harmonikusan összecseng…”
2002: MAOE tagság; képzőművész tagozat szobrász szakosztály

2002: Magyar Szobrásztársaság tagság
2003: Szentendrei Grafikai Műhely tagság
Számos sikeres önálló és csoportos kiállításon mutatkoztam be Magyarországon és külföldön. Több nagy kiállítás és biennálé fődíját kaptam meg. 2011-ben munkásságomat Munkácsy-díjjal ismerték el.

• szobrok  

  Alkotások
  Gyorskeresés
 
Használjon kulcsszavakat a kereséshez (a cikk nevét).
Részletes keresés
Jelenleg nincs vélemény a termékről
Művészeti csoportok
Művészeti Csoportok: Szentendrei Festők Társasága, Vajda Lajos Stúdió (VLS), Ikon csoport, Forgács Társaság, Pentaton csoport, Szentendrei Grafikai Műhely
DPÖTKT 2011-ben Szentendrén megjelent könyv: >> Művészeti ki kicsoda
  Pénznemek
Hungarian English